căutare personalizată

Cazare Bardejov, Cazare Bardejovske Kupele Cazare Bardejov

 

 

Bardejov

 

 

Obiective turistice Bardejov

 

Bardejov este unul din cele mai vechi oraşe din Slovacia înscris pe lista Patrimoniului Cultural Universal (UNESCO).
În valea Bardejovsky potok, la poalele SE ale muntelui Flysch, se află Spa Bardejov administrată de oraş. Muzeul arhitecturii populare (Muzeum l’udovej architektury) este situate în partea de sus a spa, cu 28 de clădiri folclorice.

Bardejov - centru veche

 

Istoria oraşului, conform analelor Ipatievsky din 1241, se referă la el ca la aşezarea Bardouev.

 

Sosirea coloniştilor germani după invazia tătarilor a dus la dezvoltarea şi prosperitatea oraşului. Oraşul a beneficiat de privilegii regale Louis I din 1376 a hotărât să promoveze Bardejov la la rangul de oraş regal liber.


Cea mai prolifică perioadă a oraşului a fost sec. XV.

 

  Clădirile din centrul istoric fac parte din Rezervaţia Oraşului Monument. Este cel mai Gotic oraş din Slovacia. Centrul oraşului este format din clădiri istorice aşezate sub forma unei pere delimitate de o centură de fortificaţii. Principala zonă a centrului istoric este piaţa rectangulară Radnicne namestie, înconjurată de şiruri de case antice cu faţade tipice triunghiulare.

   

  Centrul pieţei din oraş este dominat de fosta primărie, construită între 1505-1509. Clădirea adăposteşte o expoziţie numită "Istoria oraşului-Oraşul Regal Liber".

   

  Cel mai important monument al oraşului este Basilica Romano-Catolică a Sf. Egidius, aflată în partea de N a pieţei. A fost concepută ca o bazilică Gotică impunătoare, cu 3 nave. Între 1460-1520 s-au construit aripile altarelor de un Gotic Târziu.

   

  Mănăstirea Franciscană cu biserică, construită în stil Gotic la mijlocul sec. XVII, se află lângă zidurile oraşului, sistem de fortificaţie medieval cel mai bine păstrat în Slovacia.

   

   

  Bardejov - Obiective turistice Bardejov - Orasul Bardejov - Turism Bardejov

© HartaEuropa.com                                                         HartaEuropa homepage