căutare personalizată

Cazare Piestany Slovacia Cazare Piestany

 

 

 

Piestany

 

Obiective turistice Piestany

 

Piestany este o staţiune (spa) celebră în lume situată în partea de N a regiunii Dolne Povazie, sub protuberanţa munţilor Povazsky Inovec.
Bogăţiile ei sunt izvoarele geotermale medicinale şi nămolul medicinal. Efectele terapeutice ale nămolului asupra tulburărilor inflamatorii sunt unice în Europa..
Staţiunea este indicată terapiei aparatului locomotor. Izvoarele minerale fierbinţi (64-69° C) şi nămolul medicinal sulfuros cu care se fac împachetări, au fost bazele dezvoltării staţiunii.


Primii proprietari importanţi ai staţiunii au fost cei din familia Erdody. Ei au construit aici prima clădire, după războaiele Napoleonene în 1822. Încă este în picioare şi este cunoscută ca Baia Napoleoneană.
Familia De Winter a dezvoltat staţiunea aducându-i faimă şi prosperitate.
La începutul sec. XX s-au construit hoteluri în stil Art Nouveau.


Parcul de pe ostrovul Kupelny este o oază de linişte şi gust rafinat. Parte din zonă este cu bazine termale în aer liber şi o reţea de sanatorii şi facilităţi pentru întreşinerea sănătăţii.


În partea de N a insulei se află centrul social al staţiunii, care asigură programe culturale şi artistice, festivaluri de teatru şi excursii locale. În cele 2 săli ale centrului se ţin conferinţe şi congrese internaţionale.

 

 

Piestany - Obiective turistice Piestany - Orasul Piestany - Turism Piestany

© HartaEuropa.com                                                         HartaEuropa homepage